El projecte es va presentar dimarts a la Sagrada Família. Foto: ACN

Donar la màxima difusió a l’obra gaudiniana: aquest és l’objectiu del Centre d’Estudis Antoni Gaudí, que s’ubicarà als espais museístics de la Sagrada Família. Impulsat per la Facultat Antoni Gaudí i la Fundació del Temple Expiatori de la Basílica de la Sagrada Família, el centre es dedicarà a la recerca i la divulgació, en l’àmbit científic, de la figura i l’obra de l’arquitecte i dels seus col·laboradors. Així, promourà l’organització de congressos, simposis i cursos sobre el tema.

El centre comptarà amb locals habilitats que acolliran el treball dels investigadors i les sessions acadèmiques. També tindrà una biblioteca, una hemeroteca, una fonoteca i un arxiu fotogràfic i d’il·lustracions. Els impulsors consideren que “l’aplec de tots aquests materials és estrictament necessari” tenint en compte “l’actual dispersió de documents” referents a Gaudí, “la qual cosa dificulta greument el treball dels investigadors”. En la mateixa línia, el centre crearà un banc de dades online, obert als estudiosos, que inclourà tota la documentació existent sobre l’arquitecte i els seus col·laboradors.

La recerca que es durà a terme des d’aquest nou projecte serà “global”, ja que estudiarà tant la simbologia de l’obra de Gaudí (relativa a la religió, la natura i a la mitologia, entre d’altres), l’arquitectura en un sentit més ampli, els contextos de l’arquitecte i el caràcter innovador de les seves creacions.

La direcció acadèmica del Centre anirà a càrrec de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes.