Foto: Twitter (@XHabitatgeEE)

L’Esquerra de l’Eixample té un nou actor en el mapa reivindicatiu, en auge a la ciutat, del dret a l’habitatge. I és que recentment ha nascut la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample, que té com a objectiu reivindicar i defensar els drets dels llogaters del barri i denunciar alguns casos d’especulació que, afirmen, s’estan produint, com ara el del bloc del número 151 del carrer Entença.

I és que , tal com va avançar El Periódico a finals de maig, 4 dels 10 veïns que viuen en aquest bloc de pisos han rebut un burofax anunciant-los que no els renovaran el contracte. Aquesta situació, fàcilment visible a les pancartes que hi ha en alguns balcons de l’edifici – “Ens volen fer fora”, “No marxarem”-, té a veure amb la revalorització de la zona un cop anunciat el tancament de la presó Model. Els afectats però estan disposats a plantar cara i fa dies ja es van reunir amb representants de l’Oficina de l’Habitatge de l’Eixample per tal que facin de mitjancers en el conflicte i volen que el seu cas agafi el mateix rumb que el del carrer Leiva, al barri d’Hostafrancs. En aquest cas, però, la propietat del bloc de pisos és un particular, cosa que vol dir que l’Ajuntament no pot fer ús del dret a tempteig i retracte, com sí que va fer al bloc del carrer Leiva.

RODA DE PREMSA
En el marc d’aquesta reivindicació veïnal, el Sindicat de Llogaters va convocar el passat 7 de juny una roda de premsa al davant de l’edifici per denunciar la situació que pateixen els veïns. Un dels portaveus de l’entitat va afirmar que mentre “l’Ajuntament actua des de la legalitat, nosaltres ho fem des de la legitimitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram