Motos aparcades a la vorera del carrer Consell de Cent. Foto: Eduard Parera

Fins a 722 motos mal aparcades a la vorera al carrer Consell de Cent entre Vilamarí i Marina: és el recompte que va fer Eduard Parera, un veí del barri, dimecres passat. Ho va denunciar a través de Twitter i va puntualitzar que, des del 2020, hi ha el compromís de l’Ajuntament de retirar les motos de les voreres d’aquest i altres carrers de la ciutat.

El mateix veí va portar la queixa a l’Audiència Pública de dijous, i no va ser l’únic: des d’Eixample Respira, Genís Domínguez va criticar que, en l’últim any i mig, el pla de retirada de motos només hagi arribat “a cinc cruïlles de les 300 que hi ha a l’Eixample”. A més, va qüestionar les accions de l’Ajuntament en aquest sentit: “L’actuació que es va fer el 2020 a Consell de Cent va consistir a posar trenta multes durant una setmana a les motos que estaven mal estacionades, i ja està”.

El regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, va admetre el problema i va explicar que, en la darrera diagnosi feta pel Districte, la meitat de les motos comptades estaven mal aparcades, ja fos perquè es trobaven a voreres on no es pot estacionar o bé perquè estaven en bateria quan havien d’estar en línia. Tot i que va deixar clar que el Districte no té “els recursos per entomar aquest repte”, que és “de ciutat”, Gonzàlez va assegurar que han prioritzat el control dels “punts més calents”, com les parades de bus o els tallers de motos.

Sigui com sigui, els veïns consideren insuficient la resposta de Districte i Ajuntament. En la mateixa línia, l’enginyer expert en mobilitat Ole Thorson, membre de Catalunya Camina, creu que “encara hi ha massa motos a les voreres” però que el nombre total ha baixat en els últims anys. “La manca d’espai per als vianants és un problema seriós i no se li dona la importància que mereix: no pot ser que hi hagi voreres on els vianants només compten amb 1,80 o 2 metres per a ells”, sentencia, mentre que també obre la porta a l’optimisme: “S’està millorant lentament”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram