Ambulància SEM

Aquest ijous al vespre es va localitzar el cos sense vida d’una persona sense sostre. Foto: SEM

Dues persones sense sostre han mort al districte de l’Eixample en un sol dia. Els Mossos d’Esquadra van trobar aquest dijous al vespre un home sense llar a la Dreta de l’Eixample, concretament al carrer Ausiàs Marc, segons ha avançat Betevé. Aquesta víctima se suma a una altra trobada ahir al matí al carrer Cartagena, al barri de la Sagrada Família.

Cap dels dos cossos sense vida localitzats al districte presentaven indicis de criminalitat, segons els Mossos. La policia recorda que cal esperar les autòpsies dels cossos per esclarir les causes de les dues morts.

Es dona la circumstància que aquests dies Barcelona està vivint nits molt fredes. De fet, per aquest motiu, l’Ajuntament va activar el passat 23 de gener l’anomenada Operació Fred per a persones sense llar.

Fins a 76 morts l’any passat

La Fundació Arrels, que acompanya i ajuda les persones sense llar de Barcelona, ha lamentat les dues defuncions que s’han produït en les últimes 24 hores. En una publicació a Twitter, han assegurat que les dues víctimes, de 64 i 42 anys, “tenien problemes de salut” i han recordat que “haver de dormir al carrer és un risc constant”.

L’entitat ha subratllat les doloroses xifres que provoca el sensellarisme. L’any passat, afirmen, van morir “76 persones que vivien o havien viscut al carrer a Barcelona”. Aquest 2023, ja són sis les persones sense sostre que han perdut la vida, segons Arrels.