Model Puig Antich

Imatge del cartell promocional de l’espectacle. Foto cedida

L’antiga presó Model serà l’escenari, el novembre vinent, del muntatge teatral Puig Antich, cas obert, l’adaptació del llibre Salvador Puig Antich, cas obert. La revisió definitiva del procés, escrit per l’autor Jordi Panyella.

L’obra formarà part dels actes centrals commemoratius del Memorial Democràtic i es representarà del 4 al 9 de novembre. Els responsables de l’esdeveniment subratllen que durant una setmana “aquest espai de repressió es convertirà en un espai de memòria i reparació a través del teatre” per a “reparar una injustícia que la democràcia no ha sabut restituir”. Enguany es compleixen 50 anys de l’execució de Puig a la Model.

L’espectacle teatral es desenvolupa al voltant de tres eixos: tornar a obrir el cas de l’activista català executat a les darreries del franquisme, la recuperació de la memòria d’aquell moment històric i el repàs a les últimes setmanes de vida de Puig Antich, des de la captura i el judici a la condemna i l’execució.

Tot i que no hi haurà entrades a la venda i l’accés de públic es restringirà exclusivament a les persones amb invitació, l’organització ha explicat com poder veure l’obra. Per poder obtenir una invitació, l’equip creatiu ha obert una campanya de micromecentatge. Entre les recompenses per col·laborar hi ha invitacions a l’obra, el cartell numerat i signat per l’equip, assistència a un assaig, al col·loqui i al sopar de cloenda, així com el llibre dedicat per l’autor, la possibilitat de ser entitat col·laboradora o patrocinador oficial de l’espectacle, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram