La part superior del poliesportiu del col·legi Sagrat Cor. Foto: F. V.

Un total de 1.200 alumnes del col·legi Sagrat Cor, situat al número 326 del carrer Diputació, s’han quedat sense pati. El centre hauria d’haver estrenat un nou poliesportiu, amb una doble pista, el passat 8 de gener. L’espai, però, està tancat. El Districte va aturar les obres, que estaven en la fase final, després d’una queixa veïnal que denunciava l’alçada d’una xarxa protectora del voltant de la pista superior. Dies més tard, un tècnic municipal va demanar l’aturada del projecte perquè els tubs que sostenen la xarxa fan cinc metres quan l’alçada permesa és d’1,80.

El Districte també va prohibir els focus, les cistelles de bàsquet i les porteries perquè no estaven incloses en la llicència de la pista esportiva superior. Des del centre van respondre a la decisió del Districte amb una carta al·legant que, per una banda, tant els tubs com la xarxa figuraven al projecte que van entregar al consistori al començament de les obres. Pel que fa als altres elements, el col·legi afirma que la llicència era per construir un espai esportiu i que, per tant, “era conseqüent que hi hagi elements necessaris per a la pràctica de l’esport”, com són les cistelles i les porteries. En el mateix document, el centre al·lega que el consistori també va aturar les obres de la pista inferior del poliesportiu, malgrat que no infringeix cap norma.

MANCA DE SOLARS
“Aquest projecte oferia més espai per als alumnes d’un barri on és difícil trobar solars o equipaments”, afirma a Línia Eixample Joan Antoni Torrent, director del projecte de reforma de les pistes.

Des del col·legi es mostren desconcertats. La paralització de les obres va trencar les possibilitats que tenien per solucionar el problema d’espai, que el pateixen des de fa anys. “Tenim promocions de primària fins a batxillerat”, diuen fonts del centre. “Hi ha classes de gimnàstica que han de fer teoria pels problemes d’espai”, afegeixen els representants d’una escola que ha de coordinar els esbarjos, classes i activitats extraescolars d’un miler d’estudiants.

Torrent, per últim, afegeix que espera que es pugui aprovar un pla especial perquè les obres es puguin acabar. “Això, però, trigarà molt. Per què no ens deixen acabar-ho i així poden jugar els nens?”, lamenta.

El Districte diu que no pot canviar un informe tècnic

“Vam respondre a la denúncia de l’Ajuntament però ara per ara encara no hem rebut resposta seva”, diu Joan Antoni Torrent. El Districte tenia 15 dies hàbils per respondre a les al·legacions del centre però no ho va fer. Això va fer que la suspensió de les obres es pogués donar per acabada però l’escola va decidir no reprendre-les perquè “el Districte les tornaria a aturar”, afegeix Torrent.

D’altra banda, els pares i mares dels estudiants afectats van anar a l’Audiència Pública del Fort Pienc del 6 de febrer per demanar en persona al regidor Jordi Martí una solució. “Ens va avisar que, si es portava el tema als tribunals, hi hauria poc recorregut jurídic”, diu Torrent, que va parlar en nom dels pares. “Ens va dir que, encara que es facin mobilitzacions, els polítics no poden intervenir en el treball d’un tècnic”, afegeix. Per la seva banda, fonts del Districte es reafirmen i asseguren que no es pot fer res sobre un informe dels tècnics.

Sembla, doncs, que els alumnes de l’escola hauran d’esperar per gaudir dels 1.800 metres quadrats de les pistes.