Una imatge de la desfilada del passat 17 de febrer. Foto: Twitter (@EduardCusco)

El Fort Pienc és el barri de la ciutat on la comunitat xinesa té més presència. Això va tornar a quedar clar el passat 17 de febrer amb la celebració de l’Any Nou Xinès. La festa, que com ja és habitual va consistir en una desfilada, va reunir 4.500 persones -1.400 a la marxa- per donar la benvinguda a l’any 4716, designat l’any del gos a la terra.

La jornada, que és la festivitat més important del calendari lunar, va tornar a omplir els carrers del Fort Pienc de colors, dracs xinesos i catalans, lleons, balls tradicionals, castellers… La fusió entre la cultura xinesa i la catalana es va fer evident. La desfilada va recórrer el passeig de Sant Joan fins a l’Arc de Triomf després d’arrencar des de l’Estació del Nord. Un cop la marxa va arribar a l’Arc de Triomf van tenir lloc diverses actuacions musicals i espectacles. Una de les actuacions més destacades va ser la de la Barcelona Coral Àsia, el projecte de trobada intercultural a través del cant i la música.

A més, el passeig Lluís Companys va acollir durant tot el dia una fira cultural i gastronòmica per tal que tothom qui ho desitgés pogués conèixer de més a prop la gastronomia xinesa, un pilar cultural de la Xina.

Entre els assistents a la jornada hi va haver l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada de representants d’entitats i associacions xineses i del Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram