Foto: Satelite K

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm ja ho té tot a punt per tornar-se a convertir en un dels escenaris clau de les Festes de la Mercè. Durant el cap de setmana del 21 i el 22 de setembre, l’espai situat al carrer Rosselló acollirà una desena de concerts d’artistes nacionals i internacionals. Les actuacions s’emmarcaran en el Barcelona Acció Musical (BAM), que enguany presenta un cartell molt variat, amb noms com Maria Rodés o Cráneo & Lasser.

Els concerts començaran dissabte a la tarda amb la proposta clàssica experimental de la violinista Sara Fontán, acompanyada per la bateria d’Edi Pou. Tot seguit arribarà el torn de Courtney Marie Andrews, que aterrarà a Barcelona des dels Estats Units per presentar la seva barreja de country, pop, folk i rock.

A l’artista nord-americana la seguirà la cantant i compositora catalana Maria Rodés, que oferirà un dels concerts més destacats del programa de la festa. Rodés interpretarà, entre d’altres, cançons del seu darrer àlbum, Eclíptica, un treball íntim que uneix folklore i música experimental. Completaran el cartell de dissabte Yawners, un duet d’indie rock de Salamanca, i Y La Bamba, un projecte d’indie pop creat als Estats Units.

Les actuacions de diumenge arrencaran amb dos grups de pop formats per germans. En primer lloc, pujaran a l’escenari els francesos Honolulu, i els seguiran els empordanesos North State. Més tard, l’electropop del trio holandès Say Yes Dog farà ballar el públic de la Damm, que escalfarà motors per rebre els rapers Cráneo & Lasser, sota el nom del col·lectiu de rap Fanso. Aquests artistes madrilenys acumulen milions de visualitzacions a YouTube, amb cançons com Bahía o Bien Guay. Finalment, els barcelonins Tversky tancaran el cap de setmana amb el seu electrofunk.

A banda de l’oferta musical, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm comptarà amb espectacles de dansa –com Niàgara, de la companyia La Intrusa– i diverses propostes per a tota la família. En aquest sentit, els més petits gaudiran del llit elàstic de Planeta Trampolí o l’espectacle Conseqüències, de la companyia Moveo.