La llista d’ERC a Barcelona davant d’Arc de Trionf. Foto: Sílvia Jardí / ACN

L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, va presentar ahir diumenge la seva llista per a les eleccions municipals on, a més d’Elisenda Alamany i Ester Capella, números 2 i 3, figuren els regidors Jordi Castellana, Ester Baró, Jordi Coronas, Rosa Suriñach i Montse Benedí i alguns independents. “Em sento ben acompanyat i empès a conquerir la ciutat amb el cap i amb el cor i amb totes les conseqüències”, va afirmar Maragall durant l’acte, que va tenir lloc al passeig Lluís Companys.

La llista d’ERC per a l’alcaldia de Barcelona també incorpora el candidat del Jovent Republicà, Jan Sibina, Lourdes Errando o independents com la sindicalista i exmilitant del PSC Enriqueta Duran; Maria Badet, experta en immigració i gènere;  Juanjo Morales, activista veïnal per l’accessibilitat; o Santos Félix, referent LGTBI.

Maragall va treure pit de la identitat d’ERC a Barcelona: “Som molt diferents de la resta de forces polítiques que es presenten” i va carregar contra les alternatives de “l’esquerra que ja ha esgotat el seu recorregut”, contra “la dreta tradicional i moderada que ja va tenir la possibilitat de demostrar el que vol i el que no vol per la ciutat”, i contra els comuns “una pseudoesquerra cada cop més aliada a forces conservadores”.

Pel que fa a la promesa de Jaume Collboni de bonificar fins a 500 euros el lloguer als joves de la ciutat si guanyava les eleccions, Maragall va defensar impulsar polítiques d’habitatge sense participar en “subhastes”. “A veure qui puja més en l’escala d’irresponsabilitat”, va retreure al candidat del PSC.