El candidat d’ERC a l’alcaldia ha alertat sobre un possible tripartit PSC, Junts i PP. Foto: Guillem Roset / ACN

Ernest Maragall ha assenyalat el PSC com “un adversari principal” i ha alertat sobre el perill de “fer aparèixer una altra mena de tripartit” a l’Ajuntament, després de les eleccions, format pels socialistes, Junts i el PP. En una entrevista al diari Ara ha advertit que això “és el que des del PP estan suggerint” i que “ser quatre competint per l’alcaldia” té “un risc”. “Que el cinquè sigui el PP i pugui acabar sent determinant”, considera el republicà.

Maragall creu que “algú està interessat” que els comicis del mes de maig semblin una pugna entre Colau i Trias i ha remarcat que tots dos defensen “conceptes del passat”. Per al candidat d’ERC “és molt més que una batalla entre el 2011 i el 2015” i ha anunciat que la campanya electoral “permetrà que es distingeixin molt clarament els projectes”.

Entre les seves propostes hi ha la intenció de revertir la manca d’habitatge assequible a la ciutat. El líder republicà planteja construir al llarg del pròxim mandat “almenys 20.000 habitatges nous, 5.000 cada any, i d’aquests, entre 6.000 i 8.000 de protecció oficial”. “Em sembla que està al nostre abast i que no és cap barbaritat”, ha assegurat.

També ha apostat per un salari mínim de ciutat de 1.500 euros. “Ens l’hem d’autoexigir”, ha afirmat.