Amanda Cuesta (La Caníbal) va ser la conductora del podcast. Foto cedida

El barri de la Sagrada Família fa temps que destaca per la xarxa comunitària feminista que té muntada i que no s’atura. Formada per un gran nombre d’entitats, com per exemple, la Caníbal, el Casal de Barri Espai 210, El Poblet Feminista, El Guaret, Cuchara, o Hèlia Dones, dissabte passat es va celebrar un nou acte per seguir reivindicant la lluita feminista i que, en aquesta ocasió, va tenir forma de podcast a causa de les limitacions que imposa la pandèmia.

Tot i que la idea inicial era fer una ruta pel barri amb l’ecofeminisme com a temàtica protagonista per donar a conèixer algunes experiències i projectes locals, finalment es va optar per canviar la passejada per un podcast. L’encarregada de conduir-lo va ser Amanda Cuesta, de la Caníbal, una llibreria que té el feminisme i l’anticapitalisme com a banderes. Durant el programa es van tractar qüestions com la sobirania alimentària, la qualitat de l’aire, la gestió de residus, la igualtat, el pensament crític i la salut, en una hora i mitja on també es va reflexionar molt sobre l’impacte del coronavirus en les dones i en els nous horitzons que pot obrir. “Ens hauria de permetre empoderar-nos per repensar els sistemes de vida”, afirma Cuesta.

Una altra veu implicada en la xarxa feminista del barri és de l’Isis Sainz, que forma part de l’Espai 210. “La pandèmia ha tingut efectes en la violència de gènere i crèiem que era un tema que calia tocar”, explica Sainz. La iniciativa va funcionar, ja que l’onada feminista del barri no s’atura. En aquesta ocasió en forma de podcast, però segur que en poc temps tornarà amb actes al carrer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram