L’hotel té 84 habitacions. Foto: Diagonal Centro

L’hotel Catalonia Diagonal Centro, situat al número 142 del carrer Balmes, a la frontera entre l’Esquerra i la Dreta de l’Eixample, acull des de diumenge un grup de metges i altres professionals sanitaris que lluiten contra la pandèmia del coronavirus.

L’hotel té un total de 84 habitacions i s’afegeix al Cotton House, situat al Fort Pienc, que diumenge va començar a acollir els primers pacients lleus de coronavirus provinents de l’hospital Vall d’Hebron.

PLACES GARANTIDES
Divendres passat el Gremi d’Hotels va reafirmar a través d’un comunicat la seva col·laboració amb totes les administracions per fer front a la pandèmia del coronavirus. “El sector hoteler garantirà que totes les persones que ho necessitin disposin d’allotjament per mitjà d’una xarxa d’establiments hotelers que proporcionaran allotjament a totes aquelles persones que ho necessitin, ja sigui per raons sanitàries, laborals o d’altres”, van fer públic des del gremi.

La coordinació de les places hoteleres per a malalts de coronavirus es fa a partir del programa ‘Hotels Salut’, impulsat pel Govern. La intenció és alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i els beneficiaris són pacients que no poden fer l’aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn –sigui perquè no tenen un habitatge adequat o perquè conviuen amb persones fràgils a les quals podrien contagiar fàcilment–, pacients autònoms i pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics.