Carulla ha mort als 90 anys. Foto: ACN / Pere Francesch

L’Esquerra de l’Eixample ha perdut una veïna emblemàtica, l’actriu Montserrat Carulla, que va morir dimarts als 90 anys després d’una llarga carrera en el món de la interpretació plena d’èxits.

Carulla vivia des de l’any 2001 a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, concretament al carrer Londres, un barri del qual s’havia mostrat orgullosa en moltes ocasions. Al llarg de la seva vida, l’actriu també va viure en altres punts de l’Eixample, com per exemple el passeig Sant Joan, a l’avinguda Gaudí.

Carulla, degana de les intèrprets de l’escena catalana, va començar la seva carrera en el teatre amateur i va completar la seva formació amb cursos a l’Institut del Teatre de Barcelona al final dels anys quaranta. No va debutar en el teatre professional fins al 1960, amb l’obra ‘Soparem a casa’, de Josep Maria de Sagarra. Va passar dues temporades a Madrid i, posteriorment, va tornar a Barcelona el 1964. Des de llavors, va interpretar desenes de papers en el món del teatre, del cinema i la televisió i també va fer de dobladora. El 2016 es va acomiadar dels escenaris amb l’obra ‘Iaia!’, escrita pel seu fill Roger Peña i que va coprotagonitzar amb el seu net Aleix Peña.