El barri barceloní encapçala un rànquing internacional. Foto: Ajuntament

L’Esquerra de l’Eixample és el millor barri del món d’aquest 2020, segons el rànquing anual que publica la revista Time Out a nivell internacional. El mateix mitjà explica que s’ha valorat, sobretot, el “fort sentiment de comunitat en temps difícils” que ha demostrat el veïnat.

El conjunt que formen l’Antiga i la Nova Esquerra de l’Eixample ha aconseguit encapçalar la llista dels quaranta millors barris del món de Time Out, que té en compte aquells “llocs que representen l’ànima” de les ciutats. En l’edició d’enguany, amb l’emergència sanitària i social que ha provocat el coronavirus, s’ha donat més importància que mai a la solidaritat dels veïnats. I aquí l’Esquerra ha estat un model a seguir: la Xarxa de Suport Mutu o els àpats per als sanitaris que cuinava Ada Parellada des del restaurant Semproniana en són bons exemples.

El regidor del districte, Jordi Martí, ha donat l’enhorabona a l’AVV de l’Esquerra i ha recordat que aquesta “és una notícia que només es deu als veïns i veïnes que omplen de vida i que han convertit aquest racó de l’Eixample de Cerdà en un barri ple de comunitat”. En la mateixa línia, Martí ha reivindicat els “projectes comunitaris que han volgut fer del barri un lloc més verd i més viu”, com l’Espai Germanetes o l’Hort de la Lola, i entitats com Esquerra Eixample Acull o la Xarxa d’Habitatge.

A més de tot això, Time Out també ha posat en valor el fet que el barri fos “pioner a acollir establiments LGBTI+”, motiu pel qual una part se’l coneix popularment com Gayxample.