Calàbria 66 és un espai veïnal, cultural i per a l’educació. Foto: Calàbria 66

L’espai veïnal Calàbria 66 s’ha marcat un nou objectiu de cara aquest 2021: lluitar contra el malbaratament alimentari. L’entitat ja ha començat a posar les bases d’un nou projecte, batejat amb el nom de ‘Mira’m, toca’m, menja’m’, per tal d’impulsar un canvi al conjunt del barri que serveixi per aconseguir tenir una cadena alimentària molt més eficient i sostenible.

Ana de Blas, tècnica de Calàbria 66, explica a Línia Eixample que l’objectiu és que el projecte comenci a funcionar durant l’inici del curs escolar 2021-22, ja que les escoles seran una de les columnes centrals d’aquesta iniciativa. La idea, explica de Blas, “és organitzar sessions informatives i tallers, a través de la Fundació Espigoladors, a les escoles del barri i també fer sessions de diagnòstic comunitari, amb la participació dels alumnes, per detectar com és el circuit del malbaratament alimentari al barri”. Això ha de servir per saber al detall què acaba passant amb els aliments que no es consumeixen i “poder sensibilitzar el veïnat”, afegeix de Blas. A banda de les escoles, també es vol incloure en el projecte el Mercat de Sant Antoni i el teixit comercial (bars i restaurants) i associatiu.

CANVI D’HÀBITS
Per tal que el projecte tingui una incidència real, des de Calàbria 66 remarquen que és bàsic acabar creant, amb tots els actors implicats, una xarxa que funcioni de forma regular quan la iniciativa estigui en marxa. “Cal empoderar el barri i que, a títol individual i col·lectiu, hi hagi una consciència per canviar les coses”, afirma de Blas.

Un dels primers objectius que s’han marcat des de Calàbria 66 és aconseguir una subvenció municipal perquè el projecte tingui múscul econòmic.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram