Imatge de la concentració del 7 de març. Foto: Twitter (@AFI_Entenca)

El serial sobre el futur de la nova seu de l’Escola Entença ha viscut en les últimes setmanes diferents episodis, el darrer dels quals ha servit perquè el centre hagi aconseguit que el Consorci d’Educació li garanteixi una nova seu provisional.

Després de més de tres anys reivindicant una ubicació definitiva, i veient que el problema no se soluciona, un grup de pares i mares es van tancar durant una nit a finals de febrer al vestíbul de l’Ajuntament per reclamar una solució definitiva per a l’escola, que des de fa més de tres anys està situada en barracons en uns terrenys al recinte de l’Escola Industrial. Les famílies sempre han denunciat la perillositat d’aquesta ubicació, ja que està situada just al costat d’una subestació elèctrica.

Així doncs, la pressió de les famílies, que a finals de l’any passat van portar el cas al Síndic de Greuges, va servir perquè el 7 de març el Consorci d’Educació anunciés una nova ubicació per a l’escola, tot i que tampoc serà la definitiva. El lloc escollit són els jardins de Marcos Redondo, a la cruïlla entre Comte Borrell, Buenos Aires i l’avinguda Sarrià, a dalt de tot de l’Esquerra de l’Eixample. L’anunci es va fer després d’una reunió de les famílies amb el president i la vicepresidenta del Consorci d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray i Laia Ortiz, amb el comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, la gerent del Consorci d’Educació, Mercè Massa, i el conseller tècnic del Districte, Jordi Matas. De la trobada també en va sortir el compromís de seguir treballant per trobar una ubicació definitiva per a l’escola.

Entorns escolars més amples i segurs

Nou escoles del districte gaudiran aviat d’una millora del seu entorn gràcies al projecte ‘Omplim de vida els entorns escolars’. El projecte aposta per col·locar uns murs que també són jardineres i més mobiliari urbà perquè les zones més properes a les escoles siguin més amables i segures.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram