‘Deconstruir el franquisme. Símbols de la dictadura a Barcelona’. Aquest és el títol de l’exposició sobre les plaques franquistes retirades que des del passat 15 de març hi ha exposada a la Model. La mostra recull peces originals i documentació de la simbologia franquista de la ciutat, entre les quals destaquen les més de 160 plaques d’habitatge que s’han retirat als darrers anys.

L’objectiu de l’exposició, tal com expliquen des de l’Ajuntament, és “interpretar la repressió simbòlica de la dictadura franquista i veure on s’ubicaven gran part de les plaques d’habitatge”. La instal·lació es pot visitar els divendres, entre les tres i les sis de la tarda, i els dissabtes, entre les 10 del matí i les sis de la tarda. Estarà oberta fins al 15 de juny.

L’exposició és una idea original de Jordi Guixé, director de l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM), i Núria Ricart, professora de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i ha estat promoguda pel comissionat de Programes de Memòria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram