De moment les obres del túnel continuen aturades. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va anunciar el passat 26 de setembre que les obres del parc central i dels dos túnels de la plaça de les Glòries -les obres d’un d’aquests túnels estan aturades des del passat mes d’abril després que així ho decidís l’Ajuntament-, es posaran en marxa novament a partir del gener de l’any que ve.

Així doncs, pel que fa al parc batejat amb el nom de Canòpia Urbana, les obres començaran entre els carrers de la Independència i de Cartagena i permetran urbanitzar, entre altres, espais com l’anomenada gran clariana, una gran esplanada de gespa i usos polivalents; la rambla dels Encants, amb un passeig per vianants i bicicletes; un espai de jocs per als més petits; una zona ludicoesportiva per a joves, o una àrea per a gossos. Està previst que aquestes obres acabin el gener del 2019.

Per la seva banda, la licitació dels dos túnels unidireccionals i independents per on circularà el trànsit de la Gran Via es farà pròximament, tal com es va aprovar inicialment durant la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. En aquest cas, està previst que les obres, que tindran un pressupost de 149 milions d’euros, durin gairebé tres anys. Tal com ja va explicar l’Ajuntament, l’adjudicació es farà a través de lots “per garantir que cap empresa tingui control total dels treballs i assegurar el màxim repartiment de l’impacte econòmic”.