Una imatge de la protesta del 15 de juny. Foto: Twitter (@mesplaceseix)

Una desena de pares de l’Esquerra de l’Eixample que han vist com els seus fills s’han quedat sense plaça pública de P3 al seu barri van ocupar el passat 15 de juny, durant una estona, la seu del Consorci d’Educació de Barcelona amb l’objectiu de pressionar la conselleria d’Ensenyament perquè obri noves places de P3 al barri.

El grup de pares va anul·lar la protesta després que el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, oferís una mediació a través del Síndic de Greuges, que les famílies van acceptar. Per la seva banda, el Consorci d’Educació havia decidit, de forma extraordinària, obrir un grup addicional a l’escola Ferran Sunyer del barri de Sant Antoni, on sí que aquestes famílies han trobat plaça. Tot i això, a aquest grup de pares no els convenç aquesta opció. Des de la Plataforma Famílies Esquerra de l’Eixample, de la qual formen part aquest grup de pares, reivindiquen una escola “de proximitat” per a totes les famílies. En paral·lel, el Consorci no es podrà pronunciar fins al 2 de juliol sobre la distribució definitiva de places a causa de la llista d’espera que hi ha per l’ampliació de ràtios i per al nou grup de l’escola Ferran Sunyer.

DE CONCERTADA A PÚBLICA
Una setmana abans de l’ocupació temporal de la seu del Consorci d’Educació, una seixantena de famílies de l’Eixample Esquerra i Sant Antoni van convocar una roda de premsa per proposar dues noves propostes per aconseguir més places d’escola pública. Una seria convertir en públic algun dels centres concertats del barri que tingui menys demanda, mentre que l’altra aposta seria fer servir, temporalment, els barracons que quedaran lliures quan s’inauguri l’Institut Viladomat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram