L’Eixample va ser el districte de la ciutat on durant el primer semestre de l’any es van registrar més furts. Les xifres les mostra el nou mapa digital que els Mossos d’Esquadra van publicar fa poques setmanes i que permet que qualsevol ciutadà pugui consultar les diferents dades que existeixen sobre els delictes que es produeixen al conjunt de Catalunya.

Així doncs, a l’Eixample, entre els mesos de gener i juny hi va haver un total de 22.604 denúncies per furts, cosa que significa més de 120 denúncies al dia per aquest tipus de delicte. La xifra és superior a la que hi va haver a Ciutat Vella, el segon districte amb més denúncies, ja que se’n van posar 18.220.

En el cas del districte de l’Eixample, aquestes xifres representen un augment de més de 4.000 denúncies respecte del primer semestre de l’any passat. I és que el 2018, entre el gener i el juny, hi va haver 18.524 denúncies per furts. L’augment, doncs, és del 18% i reflecteix l’augment de la inseguretat que s’està vivint en els darrers temps.