Comerç emblemàtic

A Ciutat Vella és on hi ha més comerços històrics. Foto: Línia Ciutat Vella

L’Ajuntament vol protegir més els comerços emblemàtics de la ciutat. Per aquest motiu planteja la creació d’un protocol intern per actuar davant de casos on, si hi ha un canvi de propietat, el consistori valori la compra de l’establiment per garantir el seu futur, tal com es va fer amb el Bar Marsella.

En paral·lel, el govern municipal també preveu obrir una línia de subvencions per fomentar la rehabilitació de les parts dels negocis històrics que tenen valor patrimonial i també estudiarà la creació d’un servei de mediació, amb el suport de Barcelona Activa, per promoure que l’activitat original continuï.

D’altra banda, també està previst crear una taula de participació de la qual ha de sortir la petició a la Generalitat perquè es facin canvis legislatius per poder declarar com a patrimoni cultural immaterial les activitats dels comerços emblemàtics.

209 negocis protegits

Actualment a Barcelona hi ha un total de 209 establiments protegits en categories diverses segons les seves característiques patrimonials i arquitectòniques. Per districtes, Ciutat Vella amb 97 establiments, Eixample amb 71 i Gràcia amb 11 són els que més comerços emblemàtics tenen. Actualment, 180 estan oberts i 29 tancats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram