Fa 30 anys que el solar de l’antic teatre està abandonat. Foto: Ajuntament

L’expropiació del solar de l’antic teatre Talia per fer-hi pisos i equipaments de barri sembla més a prop que mai. L’Ajuntament preveu disposar dels terrenys a principis de 2022, després que la Comissió de Govern hagi donat llum verda a un dels tràmits necessaris per a l’adquisició del solar. Abans, però, s’iniciarà l’expedient perquè es determini el preu just de la compra.

En aquest solar de l’avinguda Paral·lel, de 785 metres quadrats, l’Ajuntament hi vol construir equipaments municipals i habitatge social per a col·lectius específics, com ara joves o gent gran. En un primer moment s’hi faran pisos prefabricats APROP, un model que permet “anar més ràpid”, en paraules de la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. “Tindrà aquesta ocupació a l’espera de tenir un projecte estructural definitiu”, ha matisat Sanz.

El president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, Pep Sala, valora positivament que s’hagi fet un pas endavant en l’expropiació del solar del Talia, però recorda que fa trenta anys que està abandonat i que els veïns el reivindiquen: “És una bona notícia però s’ha trigat massa”. En la mateixa línia, des de Fem Sant Antoni asseguren que han rebut “amb molta il·lusió” aquest anunci i esperen que es “recuperi l’antic esperit del teatre Talia”. En aquest sentit, el consistori ha avançat que farà un procés de participació que inclourà els veïns de Sant Antoni, el Poble-sec i Ciutat Vella per concretar els usos veïnals del solar.