L’Espai Veïnal ja té pressupost per tirar endavant. Foto: Línia Eixample

Sant Antoni té, principalment, tres assignatures pendents que des de l’associació de veïns del barri reclamen des de fa temps: la reforma de la ronda Sant Antoni, l’expropiació del solar de l’antic Talia i l’espai veïnal per als joves del Mercat de Sant Antoni. Sobre aquest últim, la setmana passada es va conèixer que forma part del pla d’inversions als barris pactat entre el govern municipal i ERC. Sembla doncs que, després d’una llarga espera, el projecte es desencalla.

De fet, la partida pressupostària per al nou espai és la més gran de les que van anunciar Barcelona En Comú, el PSC i ERC. A l’Eixample li toquen 3,1 milions d’euros, dels quals 1,2 seran per aquest nou local. “Per fi es confirma. És una bona notícia perquè al mercat li faltava una part a baix que estava a mig fer”, afirma Pep Sala, el president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni. Des de l’Assemblea de Joves del barri, que serà l’entitat encarregada de gestionar l’espai, també celebren la notícia i expliquen que ara serà el moment de començar a dissenyar com funcionarà el futur espai. De moment tenen clar que servirà per organitzar activitats com ara tallers i que també es podrà fer servir d’aula d’estudi.

Sobre les altres dues assignatures pendents al barri, a l’associació de veïns té clar que caldrà tenir paciència. “Sabem que l’Ajuntament segueix negociant amb la propietat de l’antic solar del Talia i que el pressupost hi és”, diu el president de l’entitat veïnal. Pel que fa a la ronda Sant Antoni, Sala espera que també es faci aquest mandat, però té assumit que depèn de més factors.