Clariana

El monument es farà a les Glòries. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha anunciat que vol fer un monument a Ildefons Cerdà a la plaça de les Glòries. Segons s’informa en un comunicat, el consistori ha signat un protocol amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya per encarregar el disseny d’una obra artística dedicada a l’urbanista i enginyer de Camins. En les pròximes setmanes es convocarà un concurs internacional per encarregar el disseny del monument que ha de commemorar i difondre la figura de Cerdà.

El conveni signat entre el consistori i els dos col·legis professionals estipula que el monument sigui “de gran format, de temàtica i forma lliures i naturalesa objectual”.

El lloc triat és la plaça de les Glòries, espai al qual Cerdà va voler dotar de “centralitat”, segons destaca el comunicat. Tot plegat coincideix amb un moment en què acaba un procés de reurbanització a les Glòries i que projecta el nou parc de la Canòpia, que per a l’Ajuntament “en certa manera clou el Pla Cerdà”. A més, s’espera que la intervenció artística que es faci s’integri i ajudi a dotar d’identitat el nou parc de la Canòpia.

Concurs en dues fases

El conveni signat estipula que el concurs es resolgui en dues fases. Una primera per seleccionar un màxim de cinc equips i una segona en la que els equips seleccionats hauran de definir la seva proposta creativa. L’equip guanyador serà adjudicatari de la redacció d’un projecte bàsic de la proposta creativa. El jurat estarà format de manera paritària per representants dels col·legis professionals i l’Ajuntament de Barcelona i també s’incorporarà una persona representant del moviment veïnal. Un cop resolt el concurs, es calcula tenir el projecte executiu finalitzat en un període de sis mesos per poder iniciar l’execució de les obres del monument.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram