Colau, Martí i Artigas, durant l’acte d’aquesta tarda. Foto: Districte

Gran notícia per a la Dreta de l’Eixample. L’Ajuntament adquirirà l’emblemàtic edifici del Taller Masriera, tal com demanaven els veïns des de fa molts anys, per tal que en un futur pròxim pugui ser un nou pol veïnal del barri. D’aquesta manera es farà un pas endavant molt important per trencar la manca d’equipaments públics que hi ha a la Dreta de l’Eixample.

L’edifici passarà a mans municipals després de l’acord que el consistori ha tancat amb la Fundació Pere Relats, que fins ara era la propietària. El pacte és una permuta per la qual l’Ajuntament li cedeix a la Pere Relats una finca al carrer de la Llacuna, al Poblenou, on l’entitat hi té projectada una residència per a gent gran.

Aquesta tarda l’alcaldessa Ada Colau i el regidor Jordi Martí, acompanyats de diferents veïns i representants d’algunes entitats del barri, han fet l’anunci en un acte celebrat a davant del mateix Taller Masriera. “És un dia important per l’Eixample”, ha destacat el regidor Martí durant la seva compareixença. Colau, per la seva banda, ha remarcat que la recuperació de l’edifici arriba després “d’una llarga demanda veïnal”.

Per la seva banda, Jaume Artigas, president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, ha afirmat que la notícia és “una victòria dels veïns” després de tants anys de reivindicació. Artigas ha destacat el paper d’Òmnium, el Casal de Joves La Dreixa i el Col·legi d’Arquitectes per aconseguir l’edifici per a usos veïnals. Ara, l’objectiu dels veïns és que l’edifici sigui un ateneu i un casal cívic al servei dels veïns i les entitats del barri i un nou pol cultural a través del projecte Arts Vives.