Danciu, després de presentar la seva denúncia. Foto: Instagram (@lagarder81)

L’impulsor del projecte de la Casa Cádiz, l’activista Lagarder Danciu, ha quedat en llibertat amb mesures cautelars després que un jove de 19 anys, resident d’aquest centre autogestionat per persones sense llar, el denunciés per presumptes abusos sexuals la setmana passada.

Danciu es va entregar als Mossos d’Esquadra dimecres passat, i l’endemà va ser posat en llibertat per ordre del jutge, segons va avançar la SER. Això sí, el magistrat va dictar una ordre d’allunyament de 500 metres respecte a la presumpta víctima i la prohibició de comunicar-s’hi, tal com informa l’ACN.

L’activista, que va ser expulsat de la Casa Cádiz al mateix temps que es va fer pública la denúncia, continua negant els fets i assegura que és un “ésser enfonsat i sense esperança”, tal com ha dit al seu Instagram, on també explica que ha denunciat els responsables de l’espai. Els denunciants, per la seva banda, no s’han tornat a pronunciar sobre aquest tema, però ja van manifestar en el comunicat de denúncia el seu suport total “a la persona agredida”.