A mitjan 2012 els voltants de la Sagrada Família no seran transitables pels autobusos turístics.

Gerard Ardanuy, regidor del districte de l’Eixample, ha explicat que a partir de la primavera del 2012 “els busos turístics no passaran pels voltants de la Sagrada Família”. L’Ajuntament eliminarà les parades de busos dels carrers de Marina i Sardenya.

El consistori vol crear noves estacions prop de l’avinguda Diagonal. La nova actuació del govern ampliarà les voreres que envolten la Basílica de Gaudí davant de la façana de Naixement, al carrer Marina i la de la Passió, al carrer de Sardenya. S’invertiran 700.000 euros en l’adaptació de les infraestructures dels voltants de la Basílica. Està previst que per Setmana Santa ja no circulin els busos pels carrers propers a l’edifici religiós.

El regidor, Gerard Ardanuy, va anunciar la mesura a principis del mes de novembre. L’aspecte de col·lapse dels accessos a l’edifici de la Sagrada Família canviarà a mitjans del 2012. Els autocars que envolten l’edifici desapareixeran en uns mesos. Es prohibirà l’estacionament d’autobusos i vehicles de gran passatge al carrer de Marina.

D’altra banda, la recollida de grups i creueristes que fins ara es feia al carrer de Sardenya canviarà de lloc. Les parades es traslladaran a la plaça de la Hispanitat i a la plaça de Pablo Neruda. I a la de Lepant i la de Diagonal, entre Lepant i Padilla i Consell de Cent.