La nit del 18 d’octubre la Sagrada Família, la Casa Batlló i el Palau Robert s’il·luminaran de color rosa amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama que se celebrarà el dia següent.

Diverses façanes d’edificis de la ciutat seguiran aquest patró com és el cas de la Torre Agbar o la plaça de Sant Jaume que tenyiran de color la nit. A més, al llarg del divendres dia 19 es faran activitats en diversos llocs de la ciutat de Barcelona, com ara una diada castellera de rosa i un espectacle de dansa al parc de la Ciutadella.

Sota el lema Suma’t al rosa, l’Ajuntament i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) han impulsat aquesta iniciativa per sensibilitzar la població al voltant d’aquesta malaltia i per retre homenatge als que la pateixen. “Cada any es diagnostiquen a Catalunya cinc mil nous casos de càncer de mama però, gràcies a la detecció precoç, el 80% se superen”, explica Àngela Sánchez, gerent de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) – Catalunya Contra el Càncer a Barcelona.

ACTIVITATS PROGRAMADES

El dia 19, a la una del migdia, el parc de la Ciutadella acollirà un homenatge als que lluiten contra la malaltia. Es farà una passejada fins a l’arbre centenari i durant el recorregut es farà una posada de llaçades rosa. Un cop davant de l’arbre els ciutadans podran gaudir d’una actuació de dansa, de la mà d’una artista que ha lluitat contra la malaltia.

Un altre acte destacat és la Cursa de la Dona, que sortirà de la Font de Montjuïc el proper 28 d’octubre a les deu del matí.

A més, també està previst un concert al Hard Rock Cafè i actes commemoratius demà durant el partit FCB Regal contra Brose Baskets i els dies 18 i 21 d’octubre també a l’estadi del RCD Espanyol.