L’expansió de la Sagrada Família genera polèmica. Foto: Arxiu

El patronat de la Sagrada Família ha comprat un solar proper a la basílica per tal de fer un pas endavant en els seus plans d’expansió.

La parcel·la, situada al carrer Mallorca, s’utilitzarà, tal com ha publicat l’ACN, com a espai per fer de magatzem del material necessari per a les obres d’ampliació del temple. La compra s’ha fet a Aigües de Barcelona i es va signar a finals d’octubre pel “preu de mercat”, segons van confirmar a l’ACN fonts de la Sagrada Família. La junta constructora de la basílica no ha concretat quan es començarà a fer servir. El solar, però, és un dels espais que s’havia contemplat per reallotjar els veïns afectats per l’enderrocament dels pisos del carrer Mallorca que hi ha més a prop del temple.

Pel que fa al preu de la compra, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va confirmar un cop es va conèixer la notícia que el preu de mercat és d’aproximadament 20 milions d’euros. És a causa d’aquest preu que Sanz va dir que el consistori havia descartat la compra per fer-hi equipaments per al barri. La regidora d’Urbanisme també va confirmar que el consistori estava assabentat de la compra.

La compra ha disparat les alarmes dels veïns afectats per l’ampliació del temple, que fa temps que denuncien la política expansiva del patronat de la Sagrada Família. Al juliol van denunciar l’ampliació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que la va admetre a tràmit el passat mes de setembre.