Aspecte actual de la part de la ronda Sant Antoni on hi havia la carpa del mercat. Foto: Línia Eixample

Els veïns i els comerciants de la ronda de Sant Antoni que durant nou anys van tenir la carpa del mercat a tocar de casa o del negoci ja fa un temps que no pateixen una construcció que va tenir una ‘provisionalitat’ de gairebé una dècada.

L’impacte visual i l’ocupació d’espai públic d’aquella carpa ja són història, després que el consistori la retirés el passat mes de novembre. Tot i això, els veïns segueixen esperant la reforma de la ronda, que de moment no arriba. Actualment la imatge que ofereix l’espai on hi havia la carpa és força desoladora. La base de ciment de l’antiga carpa ocupa gairebé tota l’amplada de la via i l’Ajuntament només hi ha col·locat algun banc i alguns arbres petits que estan a dins de testos gegants.

La imatge actual difereix força de la que es va prometre el passat mes de gener, quan l’Ajuntament va donar per acabada “l’adeqüació” de l’espai de les antigues carpes “per tal que el veïnat pugui fer-hi activitats de manera immediata i es revitalitzi el comerç”. Pel que fa a les “intervencions artístiques” que l’Ajuntament també va destacar que s’havien fet pràcticament no en queda ni rastre.

LA REFORMA, EL 2020
Pel que fa a la reforma definitiva de la ronda de Sant Antoni, la intenció del consistori és posar-la en marxa a principis de l’any que ve. L’objectiu és transformar-la en una avinguda més verda i pacificada, on el protagonisme sigui per als vianants, les bicicletes i el transport públic. El projecte recollirà les diferents reivindicacions dels veïns, els comerciants i les entitats i es tirarà endavant en dues fases: la primera, entre els carrers del Comte d’Urgell i de Floridablanca, i la segona, des del carrer de Floridablanca fins a la plaça de la Universitat.

D’altra banda, pel que fa a la superilla, les obres de pacificació del carrer del Comte Borrell, entre la Gran Via i Floridablanca, i les del carrer de Tamarit, entre Viladomat i Calàbria, estan pràcticament enllestides. Havien d’acabar al juliol però s’han endarrerit a causa de canvis que s’han hagut de fer al clavegueram sobre la marxa.