Les famílies segueixen manifestant-se. Foto: Twitter (@txetxo)

Gairebé una vintena d’escoles de l’Eixample van formar part divendres passat de la nova concentració amb talls de trànsit de l’anomenada revolta escolar per aconseguir unes escoles amb menys contaminació i soroll. De Sagrada Família, es van afegir a la jornada reivindicativa les famílies i els alumnes de les escoles Encants, Gaia i Tabor.

Les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) han decidit seguit amb els talls de trànsit tot i el darrer anunci de l’Ajuntament de pacificar més entorns d’escoles de la ciutat. “Són actuacions molt necessàries, però a la vegada decebedores per insuficients i limitades”, afirma Guille López, portaveu d’Eixample Respira. La plataforma ja va criticar fa uns dies el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 per la seva “falta d’ambició i la poca urgència i concreció” de les mesures per reduir la presència del vehicle privat a la ciutat. Lamenten que l’objectiu sigui reduir el vehicle privat en un 25% a tres anys vista. “Això suposa que l’Ajuntament té previst seguir incomplint la llei durant els tres pròxims anys”, afirmen.

Per tot plegat, des d’Eixample Respira tenen clar que de moment mantindran els talls de trànsit cada 15 dies “fins que no hi hagi canvis substancials i generals per part de les administracions implicades”.