El Mercat de la Misèria s’ha instal·lat alguns dies a la ronda. Foto: Línia Eixample

Fa temps que els veïns de la ronda Sant Antoni esperen aquesta notícia. El projecte del Pla d’Actuació Municipal 2020-2023 inclou la reforma d’aquesta via, que des de la retirada de les carpes del mercat provisional està tal com va quedar.

“Per dignificar la ronda, però, no s’ha d’esperar a aquest pla”, assegura Xavier Caballer, membre de Fem Sant Antoni. “A més, nosaltres defensem mantenir la pacificació, que és una realitat des de fa gairebé 12 anys”, afegeix aquest veí davant la possibilitat que hi tornin a circular els cotxes un cop reurbanitzada.

“El comerç i el veïnat del barri va aguantar les obres del mercat, les carpes que amagaven les botigues i la divisió del tram en dos carrers”, recorda Caballer. “Ara, els comerciants han d’aguantar la deixadesa de l’administració en aquest tram. Tal com està, no permet que els veïns ens el fem nostre”, afegeix.

El consistori va prometre l’inici de la reforma a finals del 2018, però després de retirar la instal·lació provisional, la reurbanització no es va posar en marxa. Avui, malgrat la desena de comerços i botigues que l’envolten i els centenars de persones que, dia rere dia, passegen o la creuen, aquesta zona ha quedat deserta. “Vam demanar més zones verdes, espais de jocs o bancs. Però hi ha quatre arbres i poca cosa més que millori el paisatge de la zona”, lamenta Caballer.

Les queixes veïnals estan justificades. L’escenari no ofereix gran cosa més que una llosa de formigó i un parell de línies pintades a terra. L’espai ha acollit festes locals, mítings polítics i ara, alguns dies, el Mercat de la Misèria.