El punt d’intercanvi de roba està funcionant des de fa temps. Foto cedida

La Taula social del Pla Comunitari de Sagrada Família és la responsable d’impulsar el projecte InterCANVIS, una xarxa comunitària d’intercanvi de diferents objectes. La xarxa està formada pel CAP Roger de Flor, el casal de barri Espai 210, l’Ateneu el Poblet, l’Aula Ambiental de la Sagrada Família, l’església evangèlica del barri i el Centre Cívic Sagrada Família.

La iniciativa va néixer amb la pandèmia i va servir per fer confluir diferents projectes solidaris que ja hi havia al barri i que ara treballen de forma molt més coordinada, cosa que els fa més eficients. “La xarxa aposta per l’economia circular i no per un model basat en la caritat o l’assistencialisme. També busquem que les persones que es beneficien de les donacions s’impliquin en el projecte perquè s’empoderin i així es va enfortint la xarxa”, explica Isis Sainz, tècnica del casal de barri Espai 2010. Sainz afegeix que la tasca de totes aquestes entitats està permetent donar resposta a “necessitats ocultes” que hi ha al barri.

“GENT MOLT IMPLICADA”
Qui també està molt implicada en tota aquesta xarxa veïnal és l’Àurea Oliveras, la dinamitzadora del casal de barri, que destaca que un dels punts més interessants de tots aquests projectes és la implicació veïnal que s’està veient. “Et diria que la resposta del barri fins i tot m’ha impactat”, afirma Oliveras. Ella forma part del banc de recursos sobre la criança ­–serveix per recollir cotxes, bressols…­– i del punt circular de roba. Al mateix temps, també destaca que tots els projectes són exemples de sostenibilitat que permeten enviar un missatge que es pot fugir “del model de compres compulsives”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram