L’edifici de Diagonal

L’edifici de Diagonal amb Padilla segueix tancat. Foto: Twitter (@joanrportell)

L’immoble del número 233 de l’avinguda Diagonal, de titularitat pública, va haver de tancar l’any 2010 perquè patia l’anomenada síndrome de l’edifici malalt. Gairebé tretze anys després, continua buit. Això sí, la Diputació de Barcelona ha confirmat ara que el rehabilitarà, tal com va avançar La Vanguardia aquest dilluns.

De fet, aquesta institució ja va anunciar la seva intenció de reformar-lo fa gairebé dos anys. En aquell moment, la previsió era començar els treballs al llarg de 2022, cosa que no va passar. I ara tampoc sembla que la rehabilitació integral hagi de ser precisament ràpida: es preveu que comenci a finals de 2024 i que estigui enllestida el 2027. Serà en aquell moment quan l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació s’instal·larà en aquest edifici de Diagonal amb Padilla.

“Com que només portem dotze anys i mig esperant…”, ironitza el vicepresident de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Jordi Casanovas, sobre els últims terminis anunciats. Casanovas lamenta que un edifici com aquest, amb “unes possibilitats enormes”, estigui completament en desús, sobretot tenint en compte que “l’Eixample és un dels districtes més deficitaris pel que fa a equipaments”. “No ens podem permetre el luxe de tenir-lo buit”, afegeix.

Tot i que li agradaria que fos un equipament per al barri i és conscient que no ho serà, defensa que el simple fet que estigui en funcionament ja és molt positiu per a la zona. “La gent que hi treballava abans donava vida al barri”, assegura.