Els manifestants van tallar el carrer Aragó. Foto: Eixample Respira

“No, no, no a la contaminació!”. Aquesta va ser una de les consignes que es van poder sentir el passat 8 d’octubre durant la concentració de protesta que la plataforma Eixample Respira va convocar per denunciar l’alta contaminació que hi ha al districte.

La protesta va consistir a tallar el carrer Aragó durant una estona, a l’altura del passeig de Sant Joan, i va reunir més de 200 persones. L’entitat va aconseguir reunir força més gent que la primera que va organitzar, el passat mes de juliol, a la zona de l’Eixample Esquerra del carrer Aragó. Un carrer que Eixample Respira sempre posa com a exemple “d’autopista urbana”, juntament amb la Gran Via, Marina i València.

“MÉS CONTUNDÈNCIA”
Guille López, un dels portaveus de la plataforma, afirma en declaracions a Línia Eixample que estan “molt contents” de la resposta veïnal a la convocatòria de la protesta. López no es mostra tan satisfet sobre la forma d’encarar la problemàtica de la classe política, a la qual demana “més contundència”. “La Zona de Baixes Emissions, que és la primera gran mesura d’àmbit metropolità i això és bo, no donarà resultats fins al 2024, suposant que acabi funcionant bé”, afegeix. López, per exemple, explica que en una trobada recent amb els consellers de Districte de Barcelona En Comú va poder comprovar que hi ha un diagnòstic compartit però que “la urgència” per donar respostes al problema no és la mateixa.

D’altra banda, Eixample Respira ha enviat una carta a l’alcaldessa on demanen “la màxima contundència” per lluitar contra aquesta problemàtica.