
Les pizzes del festival. Foto: Pizza Fest
La ciutat ha viscut aquest cap de setmana una autèntica celebració de la cuina italiana amb la tercera edició del Pizzas Fest, que s’ha celebrat del 4 al 6 d’abril al Poble Espanyol. Durant tres jornades intenses, deu restaurants especialitzats en gastronomia italiana han competit per endur-se el reconeixement a la millor pizza de Barcelona.
El gran triomfador ha estat el restaurant Giorgio, situat al número 65 del carrer d’Ausiàs Marc, al barri de la Dreta de l’Eixample. Especialitzat en pizza napolitana clàssica i cuita al forn de llenya, Giorgio ha captivat el jurat amb dues propostes: una diavola, amb salami picant i una base tradicional, i una pizza gurmet de base blanca, amb espinacs, tomàquet sec i encenalls de parmesà. El jurat ha valorat especialment l’equilibri de sabors, la qualitat dels ingredients i l’elaboració artesanal.

El mestre pizzer del restaurant fent una pizza al forn. Foto: Instagram (@giorgiobarcelona)
Tot i que el premi del jurat s’ha quedat a l’Eixample, el vot popular ha tingut un altre protagonista: Luigi Ristorante, amb tres establiments repartits per Barcelona, ha estat el favorit del públic assistent al festival. Les seves propostes —una margarita amb pebre negre i alfàbrega, i una gurmet amb stracciatella, cirerols i pernil— han convençut els visitants per la seva senzillesa refinada.
L’esdeveniment ha comptat amb una gran acollida: segons l’organització, hi han assistit prop de 20.000 persones i s’hi han servit més de 30.500 porcions de pizza. A més de tastar les diferents creacions, els visitants han pogut gaudir d’actuacions musicals en directe, activitats gastronòmiques, una mostra de dolços italians i un petit mercat amb ingredients per preparar pizza a casa.