L’Eixample, un dels districtes on hi ha més hotels de la ciutat. Foto: Arxiu

A l’espera que demà passat s’aprovi inicialment el PEUAT, el pla que té com a objectiu regular i ordenar tots els allotjaments turístics de la ciutat, a finals de febrer ja es va conèixer que pràcticament tot el districte no podrà acollir més places hoteleres ni es podran fer nous hotels encara que en tanqui algun.

Això és el que es pot observar a l’esbós del pla, que situa pràcticament tot el districte a la “part central” de les tres zones diferenciades en funció de la densitat actual de places. Pel que fa als pisos turístics, tal com va explicar durant la presentació del document la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, l’aposta és el “creixement zero” a tota la ciutat. La intenció, doncs, és que es mantinguin els 9.606 actuals que hi ha al conjunt de la ciutat.

Héctor Panizo, membre de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, explica a Línia Eixample que la proposta “és positiva perquè parla de decreixement però estem decebuts perquè el decreixement natural que planteja l’Ajuntament no existeix”.