L’espai, d’una hectàrea, es va inaugurar l’abril de 2019. Foto: Ajuntament

“La Gran Clariana és una gran esplanada de gespa que convida la ciutadania a gaudir de la natura i a relaxar-se”. Així defineix l’Ajuntament, a la seva pàgina web, aquest espai d’una hectàrea que forma part del parc de les Glòries i que, des que es va inaugurar l’abril de 2019, no s’ha obert al públic. En el seu moment, el consistori va advertir que caldria esperar “unes setmanes” a obrir-la perquè primer havia d’arrelar-hi la gespa. Aquestes setmanes, però, s’han convertit en gairebé dos anys.

Preguntats per aquest tema, des de l’Ajuntament es limiten a dir que “la decisió sobre l’obertura es prendrà en el marc de la comissió de seguiment de les Glòries”, però no apunten cap data ni cap motiu concret que expliqui per què la Gran Clariana, situada entre els barris de Sagrada Família i el Clot, continua tancada. El portaveu de l’associació veïnal de la Sagrada Família, Joan Itxaso, explica que “fa tres o quatre mesos” se’ls va dir que hi havia “una plaga”. El secretari de l’AV Clot-Camp de l’Arpa, Miquel Catasús, en dona fe, però, segons té entès, aquest tema ja està “controlat”.

“L’Ajuntament últimament no ens dona reunions, i n’hem demanat moltes”, es queixa Catasús, que diu que no té informació oficial però que “sembla” que la clariana no s’obre per por a aglomeracions. “És veritat que, quan s’obri, caldrà fer pedagogia, però és absurd que estigui tancada”, afegeix Catasús. Com ell, Itxaso creu que s’hauria d’obrir sobretot de cara a la primavera, que ja s’acosta. Aquest pensament és compartit per més veïns, que han mostrat a les xarxes socials un cert malestar per aquesta situació, tot i que també n’hi ha que han denunciat que, malgrat tot, hi ha gent que entra a la Gran Clariana, ignorant el cartell que ho prohibeix.