Els blocs de formigó de Consell de Cent han provocat polèmica. Foto: Twitter (@Lou_Esteve)

La fiscal de seguretat viària de Barcelona, Isabel López Riera, ha obert unes diligències d’investigació per determinar si la instal·lació de blocs de formigó al carrer Consell de Cent suposa un delicte contra la seguretat del trànsit i de prevaricació. Els blocs es van col·locar a finals de maig al tram de Consell de Cent que va dels carrers Rocafort a Girona per tal d’ampliar l’espai de passeig per als vianants.

La investigació arriba després que ara fa un mes l’advocat Daniel Vosseler presentés una denúncia perquè considera que els blocs de formigó són perillosos per als vehicles de motor pel fet de ser de formigó. A la denúncia, Vosseler en demana la retirada i denuncia “una actitud eminentment perillosa per a la seguretat viària” per part dels responsables municipals. Fa mesos el col·lectiu de motoristes també es va queixar pel mateix motiu.

L’obertura de diligències per part de la Fiscalia arriba després que el grup municipal de JxCat demanés fa setmanes a l’Ajuntament l’expedient i els informes tècnics que avalen la instal·lació dels blocs de formigó. JxCat també va demanar una auditoria per determinar la seguretat d’aquest mobiliari urbà i la seva retirada provisional fins que se’n coneguessin els resultats. El PP, per la seva banda, també en va demanar la retirada.