Informació extreta de l’anàlisi de l’AV Dreta de l’Eixample. Infografia: Marga Moreno / Línia Eixample

A la Dreta de l’Eixample hi falten molts equipaments. Així ho denuncia l’associació de veïns i veïnes, que ha presentat un informe on conclou que el barri té deficiències considerables pel que fa a la qualitat d’alguns serveis municipals.

L’entitat demana a l’Ajuntament la creació d’un nou Pla d’Equipaments, ja que d’acord amb el document, el barri té greus dèficits en zones verdes, centres esportius, d’estudi, habitatge protegit i assistit i d’espais com ara casals de gent gran, de joves o infantils.

L’oferta de serveis públics contrasta de manera notòria en relació amb la privada. Per exemple, pel que fa a l’atenció a la gent gran, el barri no té cap residència pública. No obstant això, els veïns i veïnes critiquen l’existència de, com a mínim, 27 centres de propietat privada. La situació es repeteix al sector cultural, ja que el barri no té ni una sala pública dedicada al teatre, la música o la dansa, però sí que en té sis de privades.

En l’àmbit esportiu, l’associació veïnal també critica la gestió municipal i lamenta que els clubs locals s’hagin de traslladar fins a Sants-Montjuïc o Sarrià-Sant Gervasi per entrenar.

El document també evidencia la manca d’un camí escolar segur per als joves estudiants. Els veïns denuncien que al districte no s’ha implantat cap ruta que garanteixi la mobilitat autònoma i segura dels alumnes de la zona. L’informe també recorda que els Joves de la Dreixa es reuneixen cada cop en un local diferent, malgrat que ja fa tres anys que el casal es va crear, i també exposa la manca d’un espai infantil i de pisos socials.

Tot plegat, conclou l’associació, en un districte on el turisme i el preu del lloguer han augmentat però del qual marxen els veïns i les veïnes de tota la vida.