El projecte s’ha presentat avui. Foto: Aigües de Barcelona

Aigües de Barcelona i Cetaqua, amb la Diputació de Barcelona, han inaugurat al recinte de l’Escola Industrial el projecte Regreen, un hort urbà basat en l’agricultura hidropònica que permet cultivar plantes aprofitant l’aigua regenerada.

L’agricultura hidropònica consisteix en el cultiu de plantes utilitzant substrats minerals en lloc de sòl agrícola, cosa que permet estalviar aigua i fertilitzants i obtenir uns cultius d’alta qualitat mitjançant el control de les dosis de nutrients. És un tipus de cultiu molt apropiat per a condicions desfavorables, com és el cas de les ciutats, on l’aigua i l’espai són escassos.

Aquest projecte pilot permetrà estudiar la viabilitat tècnica i econòmica de fer servir aigua regenerada en cultius hidropònics en l’àmbit municipal. Alhora, servirà per mostrar les possibilitats d’aquesta innovació tecnològica per a l’agricultura.

Durant l’acte d’inauguració, Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha valorat l’ús de l’aigua regenerada “per fer front a un context d’emergència hídrica”. I ha reivindicat que “cal seguir fomentant el desplegament de l’aigua regenerada no només per a usos ambientals sinó també per a usos agrícoles, urbans o industrials, a fi de millorar la resiliència hídrica de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona”.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha recordat que “l’aigua és un factor d’inclusió social” i l’hort urbà Regreen “és una mostra prometedora del que podem arribar a aconseguir perquè ningú quedi exclòs”. Per això, “la corporació afavorirà que aquest revolucionari hort urbà recorri diverses poblacions per donar a conèixer les potencialitats de l’aigua regenerada”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram