La possible unió del tramvia per la Diagonal s’ha convertit des de fa temps en un dels serials de la ciutat. Va ser una de les grans promeses electorals de l’actual govern municipal però l’alcaldessa Colau no ha aconseguit el consens polític necessari perquè el projecte tiri endavant. Aquesta realitat s’ha tornat a posar de manifest aquest febrer, un cop la comissió d’estudi ha acabat, sis mesos després d’haver-se posat en marxa i amb sis sessions tècniques fetes, tal com va començar: sense acord entre els partits.

L’última sessió d’aquesta comissió va acabar, un cop es va tornar a fer evident la manca de consens polític, amb l’anunci, per part de la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, de portar una proposta al Ple del 23 de març. “És l’hora de la política”, va dir Sanz. Abans d’aquestes paraules de Sanz va tornar a quedar clar que ara mateix és ERC qui té a les seves mans que el projecte tiri endavant o no. Els republicans, però, veuen en la falta d’un conveni amb l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità) i en el model de gestió els principals impediments per donar suport a la unió per la Diagonal. La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, va respondre als republicans que el conveni “està en curs” però que no es pot tancar fins que no hi hagi consens polític. Que la pressió recau ara mateix en ERC ­–Grup Municipal Demòcrata, PP i Ciutadans s’hi oposen– ja va quedar clar uns dies abans del tancament de la comissió, quan l’alcaldessa Colau va instar els republicans, en una entrevista a Betevé, a definir-se. “El PSC ha dit que hi està a favor, ERC s’ha d’acabar de decidir”, va afirmar.

GLÒRIES-VERDAGUER
Per la seva banda, Janet Sanz, a banda d’anunciar la proposta per al Ple del 23 de març, va posar al damunt la clau les principals millores que, segons l’actual govern municipal, s’aconseguirien amb la unió del tramvia. Són la unió de Glòries amb Verdaguer en set minuts, 220.000 viatgers més i la injecció de 64 milions d’euros que servirien per millorar la xarxa d’autobusos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram