La Comuna d’Aliments funciona des de fa mesos. Foto: Twitter (@SuportSaFa)

La Comuna d’Aliments, la xarxa d’aliments del barri, que també arriba a la Dreta de l’Eixample i al Fort Pienc, ha reivindicat recentment el seu model solidari en comparació amb el que representa el Banc d’Aliments.

Des d’aquesta entitat han recordat com durant la primera fase de la pandèmia van funcionar amb donacions veïnals però també amb el Banc d’Aliments “perquè s’havia de donar una resposta immediata” i perquè pràcticament no tenien una estructura logística. Al setembre, expliquen des de la Comuna d’Aliments, el Banc d’Aliments els va comunicar que per continuar rebent aliments havien de complir una sèrie de condicions que implicaven actuar sota el paraigua dels Serveis Socials. Això, afegeixen, els suposa un problema perquè els circuits municipals “estan desbordats i per arribar a aconseguir l’ajuda és necessària una gestió de temps que s’allarga mesos”. A banda, també critiquen que les persones sense papers en queden fora.

“SUPORT MUTU”
L’escenari actual, doncs, és que la Comuna d’Aliments ja no rep donacions del Banc d’Aliments, que ara ha posat en marxa el ‘Gran Recapte’. Des de l’entitat veïnal, però, remarquen que la seva aposta es basa en “l’organització de les xarxes d’aliments de cada barri i treballar amb suport mutu i solidaritat entre els veïns, perquè són les nostres millors armes”. Un model que el contraposen al de les “campanyes caritatives en moments de l’any puntuals”.