El festival itinerant Ús Barcelona, dedicat a l’art a l’espai públic, va convertir l’antiga presó Model entre els passats dia 2 i 7 d’octubre, en el marc de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, en un escenari artístic per a la reflexió.

El festival, que celebrava la seva cinquena i última edició, va programar diferents activitats, com ara una sessió de cinema-tertúlia amb el director de cinema Fernando Leon de Aranoa i el productor Jaume Roures o xerrades de creadors locals internacionals, entre els qual hi havia Paula Bonet, Domestic Bornay, Ghizlane Agzenai o Ampparito.

D’altra banda, fins el passat 7 d’octubre les torres de la Model van estar il·luminades després que uns dies abans van ser pintades amb diferents missatges per reivindicar el valor patrimonial de l’antiga presó i donar visibilitat al procés participatiu per decidir els futurs usos de l’espai.

REFERÈNDUM DE L’1-O
Pel que fa al cicle ‘1 d’octubre i més. Barcelona, ciutat de drets’ que va acollir la Model des del 27 de setembre, per recordar i debatre sobre el llegat del referèndum, s’ha tancat amb la visita de més de 16.000 persones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram