El pati de la Model ha estat escenari de la Festa Major. Foto: Districte

L’Esquerra de l’Eixample va celebrar entre els passats 29 de setembre i 8 d’octubre una nova edició de la seva Festa Major. Enguany la celebració va tenir un nou escenari, la Model.

Va ser precisament al pati de la Model on el cantautor Joan Isaac va pronunciar el primer dia de la Festa Major el pregó. Durant el seu discurs, Isaac va reivindicar que “la cultura és fonamental en la construcció d’una societat lliure de presons”. Una cultura, segons el cantautor, que “és la millor arma que tenim els humans per acabar amb les desigualtats socials i econòmiques en aquest món lleig i brut”. Durant el seu parlament, Isaac també va fer una petició a l’alcaldessa Colau. Li va demanar que faci d’aquest espai “un santuari de la cultura, un lloc on les generacions que han de venir no oblidin mai el que va ser i el que va passar”. Després del pregó Isaac va oferir un concert al mateix pati de la Model, on també van tocar el grup De soca-rel de Ballets de Catalunya.

Durant el primer cap de setmana de la Festa Major els jardins de Rosa Deulofeu van acollir jocs infantils, concursos de dibuix infantil i juvenil i una exhibició de sardanes, a més de la Mostra de comerç associat a l’eix Nou eixample i una paellada popular. D’altra banda, els jardins de Montserrat van ser l’escenari del teatre infantil en anglès i el concert jove.

Entre setmana el protagonisme va ser per al projecte Radars, per a la conferència sobre el paper de les dones en la conquesta d’Amèrica o la passejada per recuperar la memòria històrica del barri, entre d’altres.

Per últim, durant darrer cap de setmana els veïns del barri van poder gaudir de la bicicletada familiar del Camí Amic, la II Fira d’Economia social i solidària, el safari fotogràfic d’street art, un espectacle de circ als jardins d’Ermessenda de Carcassona, els correfocs infantil i adult, la cercavila de gegants i gegantons i el mercat del pagès.

DIBUIXANT DE LUXE
A banda de Joan Isaac, un altre dels noms destacats d’aquesta Festa Major ha estat el del dibuixant Azagra, conegut per les seves vinyetes a ‘El Jueves’, que va ser l’encarregat de dibuixar el cartell de la festa.