L'espai habilitat per a l'intercanvi. Foto: Línia Eixample

Intercanviat millor que nou. Aquest és el nom d’un nou servei que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha decidit impulsar al seu local del número 45 del carrer Sepúlveda.

La iniciativa, que permet que tothom pugui donar una segona vida als objectes en desús, i evitar així que es converteixin en residus, està en marxa des del passat 21 d’octubre. L’AMB va decidir encetar aquest servei perquè molts dels objectes que tractaven a les deixalleries encara funcionen.

Per gaudir del servei cal anar al local, al barri de Sant Antoni, i deixar els objectes, que s’intercanvien per punts que es donen en funció del seu estat de conservació i del valor de l’objecte al mercat. Amb aquests punts, els usuaris poden agafar-ne d’altres, que es guarden al magatzem del local.

El vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia, va assegurar durant la inauguració de l’espai que aquesta iniciativa “permet donar una nova vida a molts objectes” i va subratllar que això és “una de les parts més històriques de l’economia”, mentre que el director de l’Agència de Residus, Josep Maria Tost, va voler donar suport a “aquesta acció pionera” i va aventurar que aquesta iniciativa es podria estendre per tot el país.