Representats de Junts, durant l’acció del passat cap de setmana. Foto: Junts

El regidor de Junts per Catalunya, Joan Rodríguez, ha exigit al govern municipal que actuï per erradicar les plagues de rates que el partit assegura que pateixen nombrosos espais públics de l’Eixample. Ho va fer durant el cap de setmana en una campanya informativa al barri de Sant Antoni amb el lema Prou rates a l’Eixample. Diem prou!. El regidor i diversos afiliats al partit van repartir 600 avisos d’escala pel barri i quatre espais més de l’Eixample on s’han vist aquests rosegadors.

Des de Junts denuncien la manca de dades sobre la presència de rates a la ciutat i asseguren que se’n veuen a espais centrals “com els jardins del Palau Robert, tancats des de fa prop d’un mes, o la plaça Catalunya, on viuen amb els coloms de manera natural”. Però també se’n troben a “espais emblemàtics del districte com el Parc Joan Miró, on les rates han fet cau als troncs de les palmeres, o a la Sagrada Família i l’avinguda Gaudí, o en zones  sensibles com el nord del parc de Glòries, en edificis que estan pendents de transformació com la sucrera o la fàbrica del paraigües”. I a la superilla de Sant Antoni, afegia Rodríguez, “incrementar la superfície de zona verda, si no va acompanyat d’un increment dels recursos de neteja i de manteniment, pot donar lloc a aquesta problemàtica”.

Junts presentarà un Prec per reclamar al Districte que “insti a la regidoria de Salut a augmentar la dotació econòmica i de personal del Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes al districte” i perquè es faci una tasca proactiva, especialment al Parc de l’Estació del Nord, el Parc Joan Miró, el Parc de Glòries, el Parc de la Sagrada Família i la superilla de Sant Antoni.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram