jornada esports

Una imatge de la jornada de diumenge passat. Foto: Casal Joves Dreixa

Ja fa tres anys d’aquelles imatges de nens i nenes jugant als carrers del centre de Barcelona, aprofitant l’absència de turistes i la reducció del trànsit que va deixar la pandèmia. El retorn a la normalitat ha implicat també el retorn de la massificació turística i de la circulació habitual de cotxes i, per tant, tot allò ja és història. Recuperant aquell esperit, Arran Fort Pienc i el Casal de Joves de la Dreixa van organitzar diumenge passat la primera Jornada d’Esports Populars a l’Eixample.

Així, la cruïlla entre els carrers del Consell de Cent i Nàpols, a la frontera entre el Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample, es va convertir en terreny de joc. Sota el lema “Contra el turisme massiu, recuperem el que és nostre”, els organitzadors van proposar un “gran campionat de mataconills”, un joc popular obert a tothom. D’entrada s’hi van apuntar unes 25 persones, però al llarg de la jornada també s’hi van anar afegint “infants i veïnes”, asseguren des de la Dreixa. Per rematar el matí de joc, hi va haver un dinar popular.

Volen repetir

La voluntat de les entitats organitzadores és que la Jornada d’Esports Populars a l’Eixample no sigui només flor d’un dia. “Volem que hi hagi més edicions”, avança una integrant de la Dreixa. Aquesta entitat, que sovint prepara festes i altres activitats per al jovent, ara vol “recuperar l’espai públic també per fer esport”, perquè els carrers tornin a ser per a tot el veïnat. Com que la valoració que fan d’aquesta primera edició és “molt positiva”, tot apunta que hi haurà segona entrega.