Una fotografia d’avui de la perruqueria. Foto: cedida

A la barberia d’en Juan Miguel feia més d’un mes i mig que no hi sonava la música, una de les marques de la casa del negoci. També s’hi havien deixat d’escoltar les converses amb els clients. Ara, després d’haver hagut d’abaixar la persiana per culpa del coronavirus, aquesta barberia situada al carrer València a tocar d’Enric Granados ha tornat a obrir.

En Juan Miguel fa 42 anys que es dedica a aquest ofici i regenta aquesta barberia des de fa dos anys, quan l’antic propietari es va jubilar. No estem parlant d’un barber qualsevol, sinó d’un  autèntic melòman de la música i un defensor de la conversa. “El fet de treballar sol fa que desenvolupis al 100% la teva personalitat i a mi m’agrada molt la música i conversar”, explica a Línia Eixample aquest, també, guitarrista aficionat que en les seves estones lliures toca la guitarra en dos grups de música.

Els seus gustos són inseparables del seu negoci, convertit en un lloc on impera el bon gust musical. Els Beatles, Elvis Presley o Jaume Sisa són alguns dels noms de la seva extensa col·lecció de vinils, de la mateixa manera que el jazz, diu, és una de les millors opcions per tenir de fons mentre atén els clients i parla amb ells.

CANVIARAN LES COSES?
Des de dilluns les coses són una mica diferents a la barberia a causa de les mesures de seguretat que imposa la situació actual. De totes maneres, en Juan Miguel s’ho agafa amb filosofia i diu que encara la situació “amb sentit comú”. “Jo tinc sort perquè estic sol, no tinc treballadors, i ja funcionava amb reserva per telèfon. El que sí que he fet és treure les cadires per a la gent que venia abans d’acompanyant”, explica. A banda, en aquesta nova normalitat, si fem servir aquesta horrible expressió, el gel, les mascaretes i la higiene de les mans són els nous ingredients.

Sigui com sigui, en Juan Miguel transmet optimisme vital quan parla. Creu que les primeres setmanes tindrà molta feina però pronostica que “vindran temps difícils”. Ell, però, té molt clar que se’n sortirà. “He passat per situacions mot complicades i d’aquesta també me’n sortiré”, afirma.

A banda, tal com feia sempre, seguirà explicant històries de la barberia a través del seu perfil d’Instagram, on és molt actiu. “Em funciona molt i em segueix força gent”, diu satisfet. I és que, més enllà de les incògnites d’aquest nou temps, en Juan Miguel seguirà al peu del canó perquè els vells rockers, o en aquest cas els vells barbers, no moren mai.