col·legi Jesuïtes de Casp

La façana del col·legi Jesuïtes de Casp. Foto: Arxiu

Dos exalumnes de l’escola Jesuïtes de Casp han acusat el sacerdot Francesc Roma d’abusos sexuals. Ho han explicat a El Periódico, on detallen que l’home hauria utilitzat les sessions de tutoria per fer-los entrar, assentar-los a la falda i fer-los tocaments per sobre de la roba. Aquestes carícies haurien arribat fins als genitals.

En un dels casos, la víctima explica que va presentar una denúncia el 2016 als Mossos d’Esquadra, tot i que es tractava d’uns fets ja prescrits perquè haurien passat durant els anys vuitanta. El mateix diari també recull que fonts de l’organització jesuïta constaten conductes “inapropiades” per part del sacerdot, però sostenen que no els consta cap denuncia formal.

Roma va compartir claustre amb un altre sacerdot, Francesc Peris, que també està acusat d’abusos sexuals, tal com va destapar El País. Precisament, aquesta setmana, més de 200 exalumnes de l’escola exigien a través d’una carta una condemna pública per part de la institució pels abusos comesos presumptament per Peris. Uns fets que s’haurien perpetrat, primer, a l’escola barcelonina, i després, a Bolívia, on Peris hauria estat traslladat després dels primers casos.

Clam perquè els Jesuïtes de Casp condemnin els abusos